Bart Coolen

Bart Coolen

Bart Coolen (1963) studeerde Industrial Design & Product Development aan de Katholieke Universiteit Limburg en haalde zo een Master in Product Design. Hij is ook jurylid voor IKO, de School of Arts in Hoogstraten.

Daarnaast heeft hij een passie voor fotografie en een goed oog voor aanstormend talent. Zo begeleidt hij jonge designers die bij Mintjens Group aan de slag gaan.

Bart is reeds 30 jaar actief bij Mintjens en is chief-designer. 

Gust Koyen

Gust Koyen

Gust Koyen (1965) studeerde houtbewerking aan de VITO in Hoogstraten. Naast zijn specialisatie in stijlmeubelen vond hij ook zijn passie in beeldhouwen.

Gust ging in 1986 aan de slag bij Mintjens Group als monteerder. Na een mooi parcours schopte hij het in 2013 tot huisdesigner binnen de R&D afdeling.

Gust heeft heel wat onwerpen van MMooD op zijn palmares: Wings, Wings Special edition, 4 Seconds en 4 Seconds Studio.

Bob Vanden Berghe

Bob Vanden Berghe

Bob Vanden Berghe was vroeger lange tijd actief bij familiebedrijf Vanden Berghe-Pauvers. Een Gents meubelatelier, gekend door o.m. samenwerkingen met tal van bekende ontwerpers en architecten.

Het bedrijf was negen generaties actief. Ofwel 270 jaar productie van vader op zoon. De Cirkante is zonder twijfel het meest bekende en meest gepubliceerde meubel van de firma Vanden Berghe-Pauvers.

Het familiebedrijf sloot in 2011 haar deuren. De Cirkante tafel heeft gelukkig een tweede leven gekregen in de verbazende tafelcollectie van MMooD!

 

Jean-François D'Or

Jean-François D'Or

Uitgeroepen tot ‘Belgische designer van het jaar 2013’, zet de Brusselse ontwerper Jean-François D’Or (1974) zijn designweg eigenzinnig verder, ook internationaal.

In 1998 studeerde hij af aan het Brussels instituut La Cambre, in industrieel ontwerp. Nadat hij ervaring opdeed bij het merk Light, waar hij samenwerkte met ontwerpers als Maarten Van Severen en Hans De Pelsmacker, richtte hij in 2003 in Brussel een eigen studio op: Loudordesign studio.

Jean-François D’Or ontwerpt vooral woonaccessoires – van kapstokken, spiegels en schalen tot lampen en glazen – in samenwerking met Belgische fabrikanten en internationale labels. Zijn ontwerpen lijken op het eerste gezicht eenvoudig maar zorgen altijd voor een vernieuwende ervaring. Zo streeft hij naar een verrijking van producten: pretentieloos, logisch, eenvoudig en met een vleugje discrete poëzie.

De ludieke Black sheep collectie is een ontwerp van Jean-François.

Axel Enthoven

Axel Enthoven

Axel Enthoven (1947) is een Belgisch ontwerper van talrijke voorwerpen. Hij studeerde af als Industrial designer aan de Academie voor Industriële Vormgeving te Eindhoven. Vervolgens studeerde hij aan een Japanse designschool, het Salesian Technical College te Tokio.
Vanaf 1970 ging hij aan de slag als zelfstandig ontwerper. In 1972 werd hij professor in het Nationaal Hoger Instituut voor Bouwkunde en Stedenbouwte Antwerpen (later werd dit het Henry Van de Velde-instituut en momenteel gefuseerd in Artesis-hogeschool).

In 1976 richtte Axel Idea N.V. op wat in 1990 veranderde naar de naam "Enthoven Associates Design Consultants". Enthoven en zijn bureau kregen verscheidene prijzen, waaronder die van Red Dot. iF. Koning Filip verleende in 2014 het burgerlijk ereteken Grootofficier van de Kroonorde (België) aan Axel Enthoven.

Axel is de ontwerper van MMooD collecties O’Wall en Insight.